Pissara Umavijani
Pissara Umavijani

De oprichtster en hoofdparfumeur van Dusita, Pissara Umavijani ook wel bekend als Ploi Uma, groeide op in Bangkok. Als jonge kunstenares met een passie voor parfums begon ze haar eigen geuren te ontwikkelen en zeldzame, kostbare geurstoffen te mengen. Ploi’s droom was haar eigen maison de parfum te openen in Frankrijk, de bakermat van de klassieke parfumerie.

Dusita’s passie voor verfijnde geuren vindt zijn oorsprong bij de liefde voor de traditionele Franse haute parfumerie. Wat Dusita hieraan toevoegt, is een diepgaande vertrouwdheid met geuroliën, poeders en harsen uit de Thaise cultuur. Het gebruik van jasmijn, salie, roos, benzoë, bijenwas, bergamot, sandelhout en andere, schitterende en natuurlijke geuren in traditionele Thaise ceremonieën, zowel religieus als cultureel, gaat vele generaties terug.

 

 

De oprichtster en parfumeur van Dusita zegt:

Wij richten ons op het ontwikkelen van prachtige, onnavolgbare parfums. Parfums met een exquise karakter. Traditionele Franse verfijndheid verrijkt met Thaise elegantie.

Dusita’s exclusieve collectie van parfumextracten vormt een eerbetoon aan de poëzie van Montri Umavijani, de vader van de oprichtster Pissara ‘Ploi’ Umavijani. Dr. Montri (1941 – 2006) was een woordkunstenaar die wel wordt aangemerkt als een van Thailands voornaamste moderne dichters. Hij was een fervent reiziger, die internationale erkenning vond voor zijn werk. Zowel poëzie als parfum stimuleren de verbeelding met zinnelijke en onderbewuste prikkels. Dusita wendt de poëzie van Montri aan om de romantiek van de parfums te illustreren.

Geïnspireerd door Montri’s levenslange zoektocht naar de zielsvreugde en zielsvrede die het hemelse paradijs ‘Dusita’ in het vooruitzicht stelt, roepen onze parfums een sfeer op van aards geluk. Issara – het plezier en de vrijheid van de stilte. Melodie de l’Amour – de zoete verrukking en betovering van de liefde. Oudh Infini – de euforie van het avontuur en de ontdekking.

Dusita ontleent haar naam aan het Thaise geloof in een hemels paradijs, waar de ziel puur geluk en vredige voldoening vindt.