Marc-Antoine Barrois is een Franse couturier, geboren in een Noord-Franse familie die naam en faam heeft verworven in de textielindustrie. Van jongs af aan was hij gefascineerd door de elegantie van zijn grootvader, die hem ertoe aanzette om te streven naar de kunst van zuivere luxe zonder opsmuk maar nadrukkelijk mét finesse. Nadat hij bij de opleiding textiele vormgeving alles had geleerd over patronen, knippen en naaien, ontwierp hij in 2006 zijn eerste collectie in Lille.

Het succes hiervan leidde tot samenwerking met Dominique Sirop, Jean-Paul Gaultier en Jean-Claude Jitrois, waarna Marc-Antoine Barrois zijn eigen maison de couture voor heren oprichtte. Barrois biedt met Haute Couture voor mannen iets wat voor vrouwen al veel langer bestaat, en ontwerpt hij naast bijzondere kostuums, eveneens smokings en jasjes voor klanten die zowel confidentialiteit als exclusiviteit verlangen.

 

Tien jaar na de aftrap met Haute Couture lanceert Marc-Antoine Barrois zijn eerste parfum.

Met dit parfum borduurt hij voort op de tijdloze en charismatische elegantie van zijn mentors, en brengt hij zowel zijn mooiste souvenirs als de wereld van zijn actuele ontwerpen naar buiten. Uiteindelijk is B683 een uitnodiging tot verkenning van zijn universum, waar de collecties met eenmalige stukken, sieraden en accessoires gepaard worden aan een briljante symbiose van enerzijds poëzie en dromen en anderzijds kunst en ambacht.

De avant-garde parfumeur Quentin Bisch heeft verfijnde houtextracten subtiel gecombineerd met de sensuele noten van kruiden en de krachtige geur van leer, en zet hiermee zijn stempel op een parfum dat zowel bedwelmend als sober is, geïnspireerd op het fantasie universum van de ontwerper.

Madame Figaro Magazine 22 sept 2017

“Een naam om te onthouden: Marc-Antoine Barrois. Na tien jaar in de ambachtelijke haute couture lanceert dit jonge talent zijn eerste parfum, B683. Een ledergeur, chic en persoonlijk, voor een veeleisend, elegant publiek.”

Cafleurebon 29.11.2017  – “I wish I had smelled it earlier” ‘the best perfume you never heard of is Marc-Antoine Barrois B683’ ‘No man could smell less than perfect than wearing it. ‘Woman too…(we are looking at you #CharlotteRampling )


Quentin Bisch (Givaudan Perfumes) and Marc-Antoine Barrois