GESCHIEDENIS

In 1882 is Leopold Franck getuige van het begin van de ontwikkeling van parfum en handgemaakte verstuivers. Hij besluit om parfumsprays op industriële schaal te gaan produceren.

Aanvankelijk verkoopt hij zijn producten aan warenhuizen en parfumerieën.

Als hij in 1907 overlijdt, neemt zijn zoon Marcel de zaak over. Algauw trekt deze contracten aan met vooraanstaande kristalfirma’s zoals Baccarat en Saint Louis en met de beste glaskunstenaars (Lalique, Galle, Argy-Rousseau, etc.). Hij maakt van parfumsprays kunstwerkjes. Het merk verwerft wereldwijde faam.

Kort voor zijn dood wordt het bedrijf verkocht en verdwijnt tenslotte in de late jaren negentig. Maar een hyperactieve verzamelaarshandel houdt het merk op de been.

MARCEL FRANCK VANDAAG

In 2013 besluit de kleinzoon van Marcel Franck, Bernard Dennery, het merk nieuw leven in te blazen. Trouw aan de aloude familietradities en met behulp van het innovatieteam van een prestigieuze universiteit, creëert en patenteert hij nieuw spraysystemen.

Er worden twee collecties gepresenteerd: verstuivers voor thuis en voor in de tas. Zijn dochter Stephanie voegt zich bij het team aan en brengt daar een trendy touch in.

Innovatieve materialen die gelijkenis vertonen met de meer traditionele, zoals kristal, verlenen aan de creaties van Marcel Frank een eigentijdse look.

TRADITIE

Wij streven ernaar de unieke, eeuwenoude erfenis van Marcel Franck te behouden en te vernieuwen. Om onze creaties te realiseren werken we met Franse en Italiaanse ambachtslieden van de Métiers d’Art.

MATERIALEN

Al onze flacons zijn gemaakt van kristal of Murano glas met inleg van zilver- of goudblad. Ze zijn met de mond geblazen door meesterglasblazers met een vakkennis die eeuwen teruggaat. De flessen zijn gesigneerd en genummerd.

MF coffret1
Marcel Franck Paris 1882 @ Lianne Tio Parfums