In Florence bevindt zich een van de oudste farmaciegebouwen ter wereld, de “Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella”. Dit historisch, kunstzinnig en ambachtelijk erfgoed hoort al eeuwenlang bij Florence. In de zalen van het “Officine” bevinden zich prachtige kunstschatten: fresco’s, meubilair, oude apothekersinstrumenten maar ook veel verzorgingsproducten. Een breed assortiment van producten die voldoen aan hoge eisen.

Het oudste gedeelte van de “Antica Farmacia” stamt uit de tijd dat de Dominicaner monniken zich vestigden in Florence in 1221. De officiële oprichting vond echter plaats in 1612 op voorstel van de groothertog van Toscane. In de loop van de XVIIIe eeuw wordt de farmacie dankzij de geweldige formules van de broeders apothekers ook buiten de grenzen bekend. Sinds het bestaan van Santa Maria Novella vindt de productie nog altijd plaats in het moederklooster in Florence.

Bekijk het assortiment Santa Maria Novella verkrijgbaar in onze winkel:

Heel veel van de producten van de “Officine” zijn een kenmerk van hun tijd: beroemde en veel gevraagde essences en parfums, worden nu nog grotendeels gemaakt volgens de formules die in de loop van de XVIe eeuw voor Catharina de Medici werden ontwikkeld. Naast de authentieke colognes is er een haarlijn, een lijn huidverzorgingsproducten zoals de Pasta di Mandorle (uitstekende handcrème) evenals bodymilk, -crème en -olie, badschuim en zeep.

De producten van Santa Maria Novella:

• Beperkte, gecontroleerde produktie op de authentieke, originele locatie (moederklooster) in Florence
• Vakkundig en met de hand gemaakt
• Alle kruiden en bloemen biodynamisch en zonder verdelgers

 

Als gevolg van een besluit van het Hoofdkantoor van de Officina Farmaceutica di Santa Maria Novella, is het niet langer meer toegestaan ​​om de producten van Santa Maria Novella te verkopen via onze webshop. Echter, de producten van Santa Maria Novella zijn te verkrijgen in onze boutique* in Rotterdam. Bestellen kan via email rotterdam@liannetio.com  of per telefoon 010 4049602. Onze excuses voor het ongemak.

* OfficiĂ«le verkooppunt van Santa Maria Novella – Rotterdam sinds 2007.